Jdi na obsah Jdi na menu
 


Volby do Europarlamentu

6. 6. 2024

O tomto víkendu budeme volit naše zástupce do Evropského parlamentu. Evropská unie nám přinesla prosperitu, ale také bezpečí a možnost spolurozhodovat o osudech Evropy. V současnosti čelíme vážným problémům a hrozbám. Při jejich řešení potřebujeme jednotu.

V těchto neklidných časech, kdy v naší blízkosti zuří válka, prožíváme klimatickou změnu, energetickou krizi. V době kdy sílí politický vliv Číny a vliv populistů a dezinformátorů roste, zvyšuje se agresivita a polarizace společnosti, je třeba projevit svůj názor a nezůstávat jen lhostejným pozorovatelem. Je třeba zvolit odpovědné politiky, kteří nás provedou těmito obtížnými situacemi. 

Pokud budeme lhostejní, posílí populisté, dezinformátoři a obdivovatelé Viktora Orbána. Naše bezpečnost utrpí a problémy se budou prohlubovat. Poroste vliv Číny a Ruska a také jejich vměšování do našich záležitostí bude posilovat.

Proto pojďme o tomto víkendu 7. a 8. června 2024 volit. Nebuďme jen mlčící většina. Pojďme projevit svou vůli.

 

Komentář po volbách:

Velmi mne mrzí, že téměř dvě třetiny lidí se nezúčastnilo voleb. Dali tak prostor neukotveným lidem, kteří zvolili automobilového závodníka a předsedkyni KSČ!?

Po zkušenostech ze všech předešlých voleb nesouhlasím s posunutím věku voličů na 17 let, jak navrhuje ODS. Naopak souhlasím s korespondenčním hlasováním, které ulehčí možnost hlasování krajanům v zahraničí i našim občanům, zdržujícím se tam pracovně nebo tam studují.