Jdi na obsah Jdi na menu
 


Moravská Compostela

15. 7. 2015

Pouť začala v úterý, dne 29. června 2015 v basilice Panny Marie na sv. Kopečku. Po požehnání na cestu nás vyšlo pod vedením poutníka Jana (Mons. Jan Peňáz) celkem 49. Během cesty se přidávali další poutníci. Počet se rozrostl až na 120. Před Velehradem jsme se v sobotu dne 4. 7. 2015 spojili s poutníky od sv. Antonínka v počtu 30. Na posvátný Velehrad nás připutovalo společně 150. Denně jsme se zúčastnili bohoslužby pro poutníky, během cesty jsme se společně modlili růženec a vyslechli mnoho krátkých duchovních zamyšlení a povzbuzení prostřednictvím  Mons. Jana Peňáze. Hodně se zpívalo. Doprovodná vozidla zajistila CK MIKLAS Prostějov.

Naše trasa vedla ze sv. Kopečka do Pavlovic u Přerova (nocleh na faře), na sv. Hostýn (nocleh v Poutním domě č. 1), do Štípy a Zlína (nocleh v Orlovně), do Napajedel (nocleh v Novém klášteře) a kolem Baťova kanálu, přes Jalubí na posvátný Velehrad. Všude nás vítali ochotní farníci, kteří pro nás často připravili i pohoštění. Nezapomenutelná byla setkání v Pavlovicích, Tršicích, Lukovečku, novém kostele sv. Zdislavy v Oldřichovicích, v Napajedlích a v Jalubí.

 V sobotu jsme se zúčastnili sebohoslužby za poutníky, večer koncertu Lidí dobré vůle a v neděli slavné bohoslužby při hlavní velehradské pouti.

Ušli jsme za krásného počasí celkem 120 km.

 

Náhledy fotografií ze složky Moravská Compostela 2015